Новини

Решения на извънредно общо събрание на акционерите

„Булленд Инвестмънтс „ АДСИЦ съобщава, че на проведеното на 27 ноември 2012 г. извънредно общо събрание на акционерите, свикано по желание на УПФ „Бъдеще” като акционер притежаващ над 5 % от гласовете в общото събрание, бяха гласувани всички предложения по дневния ред, направени от УПФ „Бъдеще”. Избран е нов състав на съвета на директорите на „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ в състав: Данко Идакиев, Иван Мънков и Светослав Антонов и седалището на дружеството се променя на: гр. София, бул. „Христофор Колум” № 43. Приети са и предложените промени в устава. Предстои вписване на решенията на общото събрание в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.
Във връзка с промените в ръководството на дружеството е извършен преглед на междинните финансови отчети на „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ към 30.09.2012 г. от избрания независим одитор на дружеството.

 

Извънредно общо събрание на акционерите

Булленд Инвестмънт  АДСИЦ съобщава, че на 17 октомври 2012 г. е получено писмо от Универсален пенсионен фонд  „Бъдеще”, в което УПФ „Бъдеще” в качеството си на акционер, притежаващ в продължение на повече от три месеца над 5 % от капитала на дружеството, иска свикване на извънредно общо събрание на акционерите на „Булленд Инвестмънтс” АД. Във връзка с полученото искане, на 18 октомври 2012 г. Съветът на директорите на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ проведе заседание, на което беше взето следното решение:
Свиква извънредно общо събрание на акционерите на Булленд Инвестмънтс АДСИЦ на 27 ноември 2012 г. при следния дневен ред:
1. Освобождаване на всички членове на  Съвета на директорите
2. Избор нови членове на Съвета на директорите: Иван Мънков,  Данко Идакиев и Светослав Антонов
3. Вземане на решение за изплащане на тантиеми на освободените членове на Съвета на директорите
4. Определяне на възнаграждението на новоизбраните членове на Съвета на директорите
5. Промяна на седалището и адреса на управление на дружеството
6. Промени в устава на дружеството
Поканата за извънредното общо събрание на акционерите предстои да бъде публикувана в Търговския регистър

 

Съобщение по чл. 148 б ЗППЦК

На основание чл. 148б от ЗППЦК и получено на 12 октомври 2012 г. (вх. № 10/12.10.2012 г.) уведомление за разкриване на дялово участие в публично или инвестиционно дружество от ЗД „Евро Инс” АД, „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ съобщава, че на 04.09.2012 г. ЗД „Евро Инс” АД е придобило 770 000 акции на „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ. В резултат на покупката, правото на глас на ЗД „Евро Инс” АД в общото събрание на акционерите се променя от 1,60 % на 7,51 %.

 

Съобщение по чл. 148 б ЗППЦК

На основание чл. 148б от ЗППЦК и получено уведомление за разкриване на дялово участие в публично или инвестиционно дружество, „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ съобщава, че в резултат на сключени сделки на „БФБ – София” АД, управляваните от Компас Инвест АД договорни фондове – „Компас – Прогрес”, „Компас – Стратегия” и „Компас – Евростобилност” са придобили общо 257 000 акции от капитала на „Булленд Инвестмънтс АДСИЦ, с което правото им на глас като свързани лица в общото събрание на акционерите на „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ нараства от 3,07 % на 5,04 %.

 

Тримесечен финансов отчет към 30.09.2012 г.

"Булленд Инвестмънтс" АДСИЦ уведомява акционерите на дружеството и инвеститорите, че на 04.10.2012 г. е представило на КФН тримесечен отчет към 30.09.2012 г. Отчетът е на разположение на адрес: гр. София, бул. „Витоша” № 56, ап. 3, всеки работен ден от 10.00 до 16.00 часа и на адрес: www.bulland.org.

 


Страница 15 от 33